За останню добу (станом на ранок 5.06) бойовики понад 30 разів обстріляли наших військових. За даними прес-центру штабу ООС, бої тривали в районі села Кримського та селища Новотошківського, що на Луганщині. На горлівському напрямку — в районі села Зайцевого. Не припинялися провокації на донецькому напрямку поблизу Авдіївки, Пісків, Красногорівки, Мар’їнки та Новотроїцького. На маріупольському напрямку — в районі села Лебединського.
«Також російські найманці не припиняють обстрілів цивільних об’єктів. Так, окупанти знову обстріляли Донецьку фільтрувальну станцію (ДФС). Обслуговуючий персонал був вимушений ховатися в бомбосховищі й залишився чергувати на об’єкті другу добу поспіль. Інформація про пошкодження ДФС уточнюється. Втрат серед бійців ООС минулої доби немає. У ворогів — двоє загиблих та шестеро поранених», — зазначили в штабі.
Про останні події на фронті розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район ДАП): «Ситуація під контролем. Напередодні було відносно тихо. Адже до нас у гості завітала Місія ОБСЄ. Втім, щойно спостерігачі поїхали — знову почалися провокації. Спочатку диверсійна група атакувала нас. На щастя, ніхто не постраждав. А вже вночі на голову нам посипалися подарунки у вигляді 122-го калібру. Найбільша небезпека зараз також іде від снайперів. Днями дістав поранення наш побратим. Молимося й сподіваємося, що лікарі його врятують».