За підсумками другого конкурсу журналістських робіт «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні», який проводить Вінницька облрада за підтримки Офісу Ради Європи в Україні, переможцем визнано власкора газети «Голос України» Віктора Скрипника.

Наш колега набрав найбільшу кількість голосів у номінації «Краща стаття» («Чи стане голова старостою?», «Голос України» за 16.03.2018 р.). Загалом на конкурс було подано 69 робіт із 32 засобів масової інформації. Їх оцінювали у трьох номінаціях — «Краща стаття», «Кращий радіо- або відеоматеріал», «Краща онлайн-публікація». Дипломи та грошові винагороди отримали 18 журналістів. Їх вручили у день професійного свята голова Вінницької облради Анатолій Олійник та народний депутат України Сергій Кудлаєнко. «Комісія оцінювала матеріали за критеріями актуальності, знання тематики, креативності, дотримання етичних норм та стандартів журналістики, — зазначив Анатолій Олійник. — Переможці конкурсу всебічно проаналізували проблеми децентралізації, територіальної організації влади. В окремих роботах відзначається критичний погляд на важливу тему. Це свідчить про те, що ЗМІ мають можливість вільно і незалежно висвітлювати життя територіальних громад регіону».
Народний депутат України, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Сергій Кудлаєнко вручив також пам’ятні подарунки від Офісу Ради Європи, що здійснює реалізацію програми «Децентралізація та територіальна консолідація в Україні». Спеціальні відзнаки для тих, хто висвітлює питання реформи місцевого самоврядування, встановили депутати Вінницької обласної ради Лариса Білозір, Геннадій Мазур та Тетяна Редько.

Вл. інф.