Асфальтозавод нового покоління став до ладу у Немирівському районі. Це комплекс вітчизняного виробництва, під час роботи якого не відбувається викидів у довкілля.
Підприємство розташоване біля села Червоне, неподалік автомобільної траси міжнародного значення Стрий — Тернопіль — Кропивницький — Знам’янка. Для ремонту цієї дороги використовуватимуть асфальт з нового заводу.
Збудувало завод українсько-німецьке підприємство ТОВ «Автострада», що здійснює ремонт цієї дороги. Керівник товариства Анатолій Вакар пояснив «Голосу України», що комплекс передбачає принципово нову систему очистки, завдяки якій не відбувається шкідливих викидів в атмосферу.
— Крім того, ми використовуємо дизельне паливо, а не мазут, як на старих заводах, — уточнює Анатолій Вакар. — Воно повністю згорає. Відходи уловлює система фільтрів, яка складається з понад ста одиниць елементів очистки.
Виробничий процес автоматизовано. За ним стежить оператор на екрані монітора. На підприємстві є власна міні-електростанція. Невеликий за обсягами комплекс, розташований на площі майже 500 квадратних метрів, змонтували у короткі терміни, лише за півтора місяці. Що важливо, вироблена продукція має високу якість. Як стверджують фахівці, протягом години тут вироблятимуть 160 тонн асфальтобетонної суміші.
— Це нова партія асфальтобетонних комплексів вітчизняного виробництва з посиленою системою очистки, виготовлена на Кременчуцькому заводі дорожніх машин, — продовжує співрозмовник. — Від старих відрізняється не тільки екологічністю, а й якістю продукції.