До кінця року транспортний комунальний парк Львова поповнять 50 нових тролейбусів, 30 вживаних трамваїв та 150 нових автобусів. Проведений аналіз засвідчив, що в ранішній час у громадському транспорті не вистачає 25 тисяч пасажиромісць. Як вважає заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури міськради Андрій Білий, поповнення дасть змогу розв’язати проблему перевезення пасажирів.
У Львові, крім комунального транспорту, працюють іще п’ять приватних перевізників, які теж самі не можуть забезпечити потрібну кількість маршруток та автобусів.
Як розповіли у міськраді, у розв’язанні транспортної проблеми Львів пішов двома шляхами. Перший — оновлення і збільшення кількості електротранспорту. Таким шляхом пішли всі великі міста Європи. Другий — придбання великих низькопідлогових автобусів, які приватні перевізники не в змозі купити.
Перші 30 трамваїв виїдуть на вулиці міста вже у серпні. Нові тролейбуси будуть закуплені під час тендерів. За два роки місто придбало більше пасажирського транспорту, ніж за попереднє десятиліття.
Розвиток обласного центру орієнтований на вдосконалення громадського транспорту та заохочення пішохідного і велоруху. Тому в місті активно облаштовують велодоріжки.