Зберегти пільговий проїзд для учасників бойових дій, дітей з багатодітних родин та осіб з інвалідністю внаслідок війни — таке розпорядження прийнято головою Вінницької ОДА Валерієм Коровієм.
— До кінця цього року для названих категорій громадян зберігається стара система компенсації перевізникам на обласних маршрутах, — зазначив очільник регіону. — Витрати відшкодуємо з обласного бюджету. Проїзд в автобусах для цих категорій залишається безплатним.
Нагадаємо, Кабмін прийняв рішення монетизувати пільги. Робити це влада має з 1 липня. Право обирати: переходити на нову систему чи залишатися на старій, надано місцевим органам влади. Як уточнив голова ОДА, на Вінниччині поки що нема жодного рішення про монетизацію. Зате вистачає маніпуляцій. Їх стає дедалі більше з наближенням часу запровадження надання пільговикам готівки на проїзд.
Валерій Коровій зазначив, що підтримує принцип монетизації. Однак вважає, що поки що потрібно зробити виняток для військових, які, ризикуючи життям, жертвуючи здоров’ям, захищають країну та стримують ворога. Водночас керівник регіону рекомендував органам місцевого самоврядування збільшувати суму компенсації у разі прийняття рішення про надання готівки пільговикам на проїзд. «З обласного бюджету компенсуватимемо найбільш дорогий вид проїзду — міжміський, — каже Валерій Коровій. — Місцеві бюджети також мають можливість збільшити суми компенсацій. За рахунок чого? Фінансової децентралізації».

Вінницька область.