Члени Львівського відділення Асоціації міст України підтримали міського голову Золочева Ігоря Гриньківа, який бореться проти незаконної забудови центральної площі міста. З 14 травня він оголосив голодовку і переніс свій робочий кабінет під стіни незаконного будівництва.
 

Голова регіонального відділення Асоціації міст України Василь Абаїмов попросив колегу припинити голодовку. Разом з ним до акції проти беззаконня та корупції долучилися міські голови Львова, Дрогобича, Винник, Яворова, Комарно, Городка та Пустомит, які приїхали до Золочева і символічно по черзі били молотком по незаконній забудові.

«Ми підтримуватимемо громаду Золочева, бо згідно з Конституцією України всі питання щодо виділення землі повинні виноситись на сесії міської ради. Ніхто не має права передавати у власність ділянку, крім депутатів. Тут порушили закон. Тому міські голови Львівщини разом із Золочевим», — наголосив Василь Абаїмов.

Міський голова Золочева Ігор Гриньків вважає, що є тверда позиція громади Золочева: ніхто не має права забудовувати міську площу. Але хтось прийняв рішення всупереч волі громади. Люди, які порушують закон, вочевидь, мають прикриття в органах державної влади, бо без такого прикриття збудувати халабуду в центрі міста неможливо.

Після спілкування з колегами міський голова припинив голодовку і подякував усім за підтримку позиції громади Золочева. І. Гриньків сподівається, що завдяки підтримці громади та міських голів нарешті поставлять крапку в цій історії.

Львів.