В обласному центрі відбувся традиційний День передплатника. Його влаштували працівники обласної дирекції «Укрпошти» та Полтавського поштамту. Вони не лише оформляли передплатні квитанції, а й презентували свої послуги, серед яких з’явилося чимало нових. Водночас на зустріч із читачами та шанувальниками прийшли журналісти й видавці всеукраїнських та місцевих видань.

На знімку: Олексій Деряга отримує квитанцію на передплату «Голосу України».

При цьому було помітно, що лави творців періодичної преси порідшали. Адже останнім часом чимало видань взагалі припинили діяльність або збереглися тільки в інтернет-версіях. Натомість із фактичним початком масштабних передвиборчих кампаній, як то кажуть, з усіх шпарин знову повигулькували безплатні газети-одноденки. Багатьох полтавців, із якими довелося спілкуватися біля інформаційного стенда «Голосу України», такі «бойові листки» відверто дратують. Адже зазвичай перебільшують чесноти «своїх» політиків і посадовців та обливають брудом «чужих».
Водночас відокремити зерно істини від інформаційної полови допомагає серйозна преса, зокрема й парламентська газета. У цьому переконаний постійний читач і передплатник «Голосу України», полтавський пенсіонер Олексій Деряга. Він передплатив нашу газету на друге півріччя нинішнього року раніше. Тепер вирішив передплатити парламентську газету для знайомої лікарки, котра допомагає йому «загнуздати» хворобу серця. Олексій Назарович знає її як фахівця найвищої кваліфікації. От тільки за свою подвижницьку працю немолода жінка отримує, м’яко кажучи, невисоку зарплату. Тож передплатна квитанція стане гарним доповненням до попередніх привітань із професійним святом. Оформивши її біля столика поштовиків, Олексій Деряга також отримав традиційні подарунки від «Голосу України» — фірмові футболку, кепку та календарі.

Василь НЕЇЖМАК.
Фото автора.