Уже другий рік поспіль вони приносять розраду прихильникам ідеї української державності, які опинилися на окупованих територіях Донбасу, а окупантам  завдають моральної шкоди. Йдеться про групу українських патріотів, які за допомогою повітряної «пошти» відсилають до Донецька листівки та прапори України.

Черговий запуск повітряної «кореспонденції» на тимчасово не підконтрольну Україні територію активісти здійснили з околиць прифронтової Авдіївки.
— Ми працюємо не перший рік, — каже Влад «Борода», один з активістів групи. — Ефект від наших акцій чималий, адже дані про них неодноразово потрапляли у «басурки» — зведення, які читає «речник» бандформувань самопроголошеної республіки Едуард Басурін. Та й головний терорист Захарченко озвучував, що наші повітряні кулі нібито броньовані, адже його «військо» безуспішно намагалося збити «посилку».
За словами активіста, цього разу вони відправили кілька посилок із п’ятьма тисячами листівок, адресованих окупантам. Такі собі демотиватори, які роз’яснюють зайдам марність їх намагань утриматися на українському Донбасі.
— Аби запуск був успішним, ми за кілька днів проводимо ретельний моніторинг погодних умов, вираховуємо напрямок і швидкість вітру, щоби наша кореспонденція потрапила точно до адресата, — каже активіст із псевдо «Оскар».
Механізм, який «розкриває» бандеролі у повітрі, саморобний, але безвідмовний. Варто лише правильно вирахувати напрямок і швидкість вітру та виставити таймер механізму на певний час.
До речі, переважна більшість спільноти — колишні мешканці нині окупованих територій.

Олександр КЛИМЕНКО.
Фото автора.
Більше фото тут — www.golos.com.ua