Навчання першої в Україні бригади територіальної оборони «Північна фортеця-2018» в останній день їх проведення відвідали Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов, міністр оборони генерал армії Степан Полторак, начальник Генерального штабу — Головнокомандувач Збройних Сил генерал-полковник Віктор Муженко та командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-полковник Сергій Попко. На навчаннях були також присутні голови обласних державних адміністрацій.
Як запевнив міністр оборони Степан Полторак, створення в областях бригад територіальної оборони щонайменше вдвічі підвищить боєздатність України. Тож військове керівництво закликало керівників виконавчих структур влади забезпечити цей напрям оборони складами, певним цивільним обладнанням та місцями розташування бійців тероборони під час навчань. Адже бригади, подібні до чернігівської, мають створити в кожній області.
«На ваших шевронах написано «Захистимо свій дім — захистимо Україну», — звернувся до бійців територіальної оборони Олександр Турчинов, — і це гасло є визначальним для реформованої системи нашої країни». Він назвав Чернігівщину зразком дієвого патріотизму з міцними кулаками. А бійці бригади показали гостям та вищому командуванню ЗСУ рівень своєї військової підготовки, досягнутий за час навчань.

Чернігівська область.