Усі вихідні на Полтавщині правоохоронці розшукували небезпечного кримінальника Віталія Суржана, котрий утік з-під варти у приміщенні Миргородського міськрайонного суду. Тож на головних шляхах області поліцейські зупиняли й оглядали транспортні засоби. Однак поки що затримати вдалося тільки трьох осіб, які допомагали зловмиснику здійснити цю більш ніж резонансну втечу.
За інформацією обласної поліції, 40-річний мешканець Луганської області, якому раніше вже інкримінували цілу низку злочинів (зокрема й таких тяжких, як бандитизм та розбій), вкотре постав перед судом. При цьому 27 червня обідньої пори в суді оголосили перерву. Саме тоді співмешканка Віталія Суржана попросила конвоїрів дозволити їй поспілкуватися з підсудним. Під час цього спілкування потайки передала йому пістолет, який, вочевидь, пронесла в сумочці.
Вихопивши зброю, кримінальник заявив, що почне стріляти у присутніх у залі суду, якщо йому не дадуть вийти на вулицю... За таких обставин конвоїри змушені були фактично підкоритися його вимогам. Вибігши з приміщення суду, зловмисник разом із жінкою сів у заздалегідь припарковану тут іномарку «Ауді». Постріли правоохоронців навздогін автомобілю не дали результатів. Як і їхня погоня за іномаркою на своїй «Ниві»...
Невдовзі втікачі залишили свій транспортний засіб у полі й, вочевидь, почали рухатись окремо. Зрештою, внаслідок запровадження плану перехоплення «Сирена» поліцейським вдалося затримати співмешканку Віталія Суржана та водія, котрий був за кермом іномарки. Затримано і конвоїра, який, всупереч службовим інструкціям, зняв із підсудного кайданки у храмі Феміди.
Усіх трьох фактичних «помічників» утікача, згідно з рішенням Октябрського районного суду Полтави, вже заарештовано. Пошуки Віталія Суржана тривають. За інформацію, яка посприяє його затриманню, правоохоронці обіцяють винагороду в розмірі 50 тисяч гривень.

Полтавська область.