«Майбутня професія: 3D-формат»: результати Тижня діагностики

Майже чотириста осіб взяли участь в акції «Тиждень професійної діагностики «Майбутня професія: 3D-формат», яка тривала в Миколаївській області з нагоди Дня молоді. Про це розповів директор обласного центру зайнятості Дмитро Оборонько.

«Чому саме 3D-формат? Бо формула вибору майбутньої професії містить три складові: хочу (що мені подобається), можу (які здібності і таланти в мене є), треба (яких професій потребує ринок праці). Врахувавши ці складові, ви правильно оберете професію, яка стане для вас улюбленою справою», — пояснив керівник ОЦЗ.
Таке тестування зацікавило більше жінок, найактивнішими в тест-пробах були жителі Миколаєва. Жодних обмежень у віці, учасникам було від 14 до 58 років.
На індивідуальних прийомах 243 особи з числа безробітних протестували сучасними методиками. На замовлення роботодавців служба зайнятості здійснювала професійний відбір за професіями: водій, оператор котельні, бухгалтер, адміністратор, торговець комерційний. Тестування відбувалося як індивідуально, так і в невеликих групах. У 14 групових консультаціях із застосуванням психологічного тестування взяли участь 140 безробітних. Цю послугу пропонували також для школярів у період літніх канікул. У Березнегуватському та Братському районах, місті Очакові 54 учні загальноосвітніх шкіл скористалися можливістю та оцінили свої нахили і здібності.
Загалом з початку року тестування в центрах зайнятості Миколаївщини пройшли майже дві тисячі осіб.

Марина ШКОРУБСЬКА.
Фото надано автором.