На новоствореному у Вінниці державному підприємстві «Електричні системи» знайшли роботу понад тисячу трудівників. Загалом на виробництві створено 2200 робочих місць.
— Допомогти роботодавцю у доборі персоналу — головне завдання служби зайнятості, — каже директор Вінницького обласного центру зайнятості Галина Скоковська. — Рік працюємо з новим підприємством. Протягом цього часу працевлаштували понад тисячу безробітних на заявлені цим підприємством вакансії. Для виконання такого завдання використовували різноманітні форми роботи.
Найефективнішими з них співрозмовниця вважає Дні відкритих дверей на виробництві та міні-ярмарки вакансій. Загалом провели понад 20 таких заходів. Крім того, представники ДП «Електричні системи» брали участь у ярмарку вакансій під час святкування Дня міста, профорієнтаційних заходах у Донецькому національному університеті імені Василя Стуса та Вінницькому національному технічному університеті. Їх продовжуватимуть і надалі, бо відчувають позитивний результат.
Новий завод працює в три зміни. Для зручності трудівників організовано їхнє підвезення на роботу з Вінниці, а також низки населених пунктів Вінницького, Липовецького та Тиврівського районів. Директор підприємства Олександр Тищенко пояснив, що найзатребуванішими є професії оператора верстатів з програмним керуванням та в’язальника схемних джгутів, кабелів та шнурів. Набути спеціальність можна безпосередньо на виробництві у Вінниці. Для цього організовано навчання для тих, хто виявив бажання влитися в новий трудовий колектив. Завод спеціалізується на виробництві електрокабельних джгутів для автомобілів європейських марок. Середня зарплата становить 7300 гривень. Принаймні таку цифру навів керівник заводу.