Останньої доби (станом на ранок 05.07) бойовики 19 разів лупили по нашим військовим. За даними прес-центру штабу ООС, на луганському напрямку неспокійно було в районі населеного пункту Кримське, де ворог застосовував 82-мм міномет, озброєння БМП, гранатомети та великокаліберні кулемети, а захисники Причепилівки були обстріляні із автоматичного гранатомета.
Неспокійно було й на Світлодарському напрямку. Там позиції бійців ООС обстрілювалися зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів. Внаслідок активних дій ворога два наші захисники зазнали поранення.
На горлівському напрямку терористи застосували до захисників Зайцевого та Південного автоматичні та ручні протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, що стало прикриттям дій ворожої ДРГ.
«Завдяки правильній організації оборони наміри ворога були розкриті. Вогонь із наявних чергових засобів змусив противника із втратами відступити. Один диверсант загинув, підірвавшись на вибуховому пристрої, ще 6 були поранені. Водночас унаслідок активних дій ворога поранення отримали два українські військовослужбовці», — розповіли у штабі ООС.
На Донецькому напрямку терористи виявили активність, використовуючи гранатомети та стрілецьку зброю. На Маріупольському напрямку ворог продовжив провокативні дії, намагаючись змусити наших військовослужбовців відкрити вогонь у відповідь.
У районі населеного пункту Талаківка противник відкривав вогонь із 120-мм міномета та ручних протитанкових гранатометів. Також під обстрілами перебували позиції бійців біля Водяного, Павлополя, Лебединського та Широкиного.