Удвічі збільшено суму коштів з обласного бюджету Вінниччини на видання книжок місцевих авторів.
Про це йдеться у повідомленні на сайті Вінницької облради. «Торік коштом обласного бюджету видано 22 книги вінничан на загальну суму 488,9 тисячі гривень, — розповіла «Голосу України» керівник департаменту інформаційної діяльності Вінницької облдержадміністрації Світлана Василюк. — Надрукували єдине у світі «Повне зібрання творів хорової та педагогічної спадщини Миколи Леонтовича». Видання приурочено до 140-річчя з дня народження нашого славного земляка. Значний резонанс мав науково-популярний нарис «Василь Стус. Відлуння і наближення». Його авторами є викладачі Донецького національного університету, що нині базується у місті над Південним Бугом і носить ім’я земляка вінничан Василя Стуса. Ще вісім книжок побачили світ у серії «Моя Вінниччина». Вони розповідають про населені пункти краю. Загалом уже надруковано 25 книг з цієї серії.
Вінничани мають намір видати книгу про кожен населений пункт. Про це повідомив керівник обласної письменницької організації, головний редактор серії «Моя Вінниччина» Вадим Вітковський, який зазначив, що до написання історії краю долучаються не тільки майстри красного письменства. Активну участь беруть краєзнавці, вчителі, студенти. Кожну книжку врочисто презентують мешканцям села, про яке у ній розповідається.
Майже десять років обласна влада фінансує видання творів місцевих авторів. Які з них друкувати, визначає експертна рада. Крім місцевих письменників, до її складу входять заступник голови облради Михайло Кременюк, заступник голови ОДА депутат облради Олександр Крученюк, керівник постійної комісії облради з питань духовності та історичної спадщини Людмила Станіславенко, заступник голови комісії з питань освіти, культури, сім’ї, молоді і спорту, поетеса Жанна Дмитренко, згадана Світлана Василюк. Нині на розгляд подано 72 твори. Авторів-переможців визначають шляхом таємного голосування.

Вінницька область.