У Тернопільській області цього року за результатами зовнішнього незалежного оцінювання 200 балів з окремих предметів отримали Катерина Симко — випускниця Тернопільської спецшколи І—ІІІ ступенів № 3 з поглибленим вивченням іноземних мов, Діана Савків — випускниця минулих років, Ярослав Нечесний — вихованець Бучацького колегіуму ім. Святого Йосафата, Марія Чупа — випускниця Ковалівської загальноосвітньої школи І—ІІІ ступенів Монастириського району, повідомляють на сайті ОДА. З Ярославом та Марією зустрівся очільник області Степан Барна. Місцеві вундеркінди під час зустрічі отримали іменні годинники та по 2 тисячі гривень премії з обласного бюджету.

За словами Ярослава, він ще вагається, куди вступатиме. А от Марія навчатиметься у медуніверситеті в Тернополі. До речі, цього року випускники, які написали ЗНО на 200 балів і навчатимуться у тернопільських ЗВО, окрім звичайних стипендій, отримуватимуть ще й по тисячі гривень щомісяця з обласного бюджету. Ці кошти є додатковим стимулом та заохоченням.
Також на сайті ОДА повідомляють, що ще понад 400 випускників області отримали 190 балів і вище. Загалом за підсумками ЗНО Тернопільщина посіла третє місце в Україні.

Надія МИКОЛАЙЧУК.
Фото надано прес-службою ОДА.