Бути поруч з маленькими пацієнтами під час їхнього лікування зможуть батьки і рідні у Вінницькій обласній дитячій лікарні. Тут відкрито сімейну кімнату з усіма зручностями для тимчасового перебування батьків і дітей.
Приміщення, в якому одночасно можуть перебувати 15 осіб, обладнано на зразок квартири. Є м’які меблі, зручні крісла, які можуть трансформуватися у ліжка, шафи, кухня для приготування їжі, пральня, душові кабіни. Придбали багато дитячих іграшок і книг. «Основна мета такого приміщення — забезпечення потреби родини бути поруч з дитиною під час її лікування, — каже начальник відділу лікувально-профілактичної роботи департаменту охорони здоров’я Вінницької облдержадміністрації Тетяна Бондаренко. — Це крок до сімейно орієнтованої медицини. Вже маємо досвід відкритих реанімацій, коли залучаємо батьків маленьких пацієнтів допомагати медичному персоналу доглядати за хворими дітьми, бути з ними поруч. Наше завдання, крім надання якісної медичної допомоги, — залучати родини пацієнтів до співпраці з медиками під час лікувального процесу. Це сприятиме кращому взаєморозумінню між медичним персоналом і батьками дітей, формуватиме більшу довіру один до одного. Сімейно орієнтована медицина є важливою умовою швидшого одужання пацієнтів».
Сімейну кімнату створено завдяки сприянню фундації «Дім Рональда МакДональда». За словами його представника Гжегожа Хмелярського, який взяв участь у відкритті такого приміщення, кошти збирали під час акції «Долоньки щастя» та від благодійників. «Це друга така кімната в Україні, — зазначив пан Гжегож. — Першу відкрили у Львові, в обласній дитячій лікарні «Охматдит». Збираємо кошти на ще два такі приміщення у дитячій лікарні «Охматдит» у Києві».
За словами головного лікаря закладу Василя Паненка, протягом року тут надають допомогу понад 16 тисячам маленьких пацієнтів з 27 районів області.

Вінниця.