На Ладижинській теплоелектростанції у Вінницькій області після капремонту енергоблока   № 1 та реконструкції електрофільтрів кількість викидів в атмосферу шкідливих речовин скоротилася в 3,7 разу, а потужність блока збільшилася в 1,5 разу.
Про це повідомив генеральний директор компанії «ДТЕК Енерго» Дмитро Сахарук під час відвідання станції головою Вінницької ОДА Валерієм Коровієм. Керівник компанії уточнив, що загалом на названі роботи витрачено 148,8 мільйона гривень. З них 29,3 мільйона — на реконструкцію електрофільтра. Частково роботи профінансовано за рахунок сплаченого компанією екологічного податку. Для цього з бюджету області та міста Ладижин виділено 20,9 мільйона гривень.
— Наша область першою в Україні надала кошти на реальну роботу зі зменшення шкідливих викидів в атмосферу, — каже голова Вінницької ОДА Валерій Коровій. — Почали таку роботу з Ладижинської ТЕС — найбільшого енергопідприємства краю. Це приклад того, що влада і бізнес можуть діяти спільно заради поліпшення екологічної ситуації в регіоні.
Протягом п’яти останніх років компанія «ДТЕК Енерго» сплатила Вінницькій області 667 мільйонів гривень екологічного податку. Цифру назвав Дмитро Сахарук. Як стверджує співрозмовник, на станції продовжать роботи з виконання другого етапу реконструкції електрофільтрів. Їх загальна вартість становить 82,3 мільйона гривень. Після завершення запланованого викиди в атмосферу буде скорочено до європейських норм. Це позитивно позначиться на екологічній ситуації, зокрема, у місті енергетиків Ладижині.