Відсьогодні вартість проїзду у міському транспорті Києва становить від 6,3 гривні — за умови користування проїзним квитком чи безконтактною карткою. Вартість разової поїздки коштує 8 гривень. У КП «Київський метрополітен» запроваджуються нові проїзні квитки, що використовуватимуться з моменту активації: 10 поїздок на 5 календарних днів (за 75 грн), 14 поїздок на 7 днів (за 104 грн) та 30 поїздок на 15 календарних днів (за 210 грн).
Отримані від подорожчання гроші підуть на розвиток транспортної інфраструктури, ремонт і закупівлю рухомого складу, підвищення зарплат працівникам комунальних транспортних підприємств, заявив київський міський голова Віталій Кличко на засіданні Київради, що відбулося днями, повідомляє сайт очільника міста. Зазначається, що безплатний проїзд для пільговиків буде збережено.
Під стінами Київської міської ради 12 липня відбулося одразу два мітинги. Одні активісти вимагали від міської влади накласти мораторій на підвищення тарифів. Інші прийшли з плакатами «За розвиток метро!», «Ні транспортному колапсу», «За гідну оплату праці».

Такі оголошення з’явилися в київському метрополітені.

Фото зі сторінки «Транспорт Києва» в Фейсбуці.

 

ДО РЕЧІ

Проїзд у наземному електротранспорті у Харкові, Тернополі і Білій Церкві коштує 4 грн, у Львові та Одесі — 5 грн, а у — Дніпрі взагалі 1,5 грн. Харківський метрополітен возить пасажирів за   5 грн, а дніпровський — за 2 грн.