На Полтавщину прибула делегація школярів-старшокласників із грузинського міста Боржомі. Приїхали вони насамперед до обласного центру, який у 2011 році став містом-побратимом Боржомі. Згідно з відповідною угодою такі взаємні візити дитячих і молодіжних груп мають стати постійними.
Водночас і в Україні, і в Грузії добре пам’ятають про те, що дружні зв’язки між нашими народами сягають углиб століть. Тож, скажімо, до складу згаданої делегації входять нащадки українців, які переселилися до цієї країни ще в середині ХІХ століття або пізніше. Частина з них у бурхливому часоплині не загубили навіть своїх українських прізвищ. Тепер вони відвідують землю своїх предків. І переконуються в тому, що на Полтавщині також пустили коріння представники давніх грузинських родів.
Деякі з них цього разу зустрічали гостей у знаковому для всіх грузинів місті — Миргороді. Адже саме тут у ХІХ столітті жив, працював і був похований видатний поет, класик грузинської літератури Давид Гурамішвілі. Вшанувавши його пам’ять біля місця вічного спочинку, всі разом завітали до музею автора «Давитіані». Тут лунали і його вірші, й безсмертні рядки Тараса Шевченка та Лесі Українки грузинською мовою.