Одразу п’ять українок перемогли в соціальному проекті Miss Ukrainian Canada-2018 та отримали від спонсорів фінансову підтримку для реалізації своїх ініціатив. Це уродженки Львова Соломія Скорик та Анастасія Шмотолоха, тернополянка Ірина Джумак, Оля Шупта з Києва та Уляна Библюк із Косова Івано-Франківської області. Юна гуцулка виборола титул Miss Photography.

На знімку: Уляна Библюк (четверта ліворуч).

Гранд-фіналу передував відбір 17 фіналісток серед 80 дівчат, які подали на конкурс свої заявки. Це українки, які зараз мешкають у Канаді. Уляна Библюк у цій країні вже два роки, допомагає співвітчизникам, які прагнуть навчатися в Канаді.
Заключний етап вимагав надзвичайної синхронізації, тому дівчата багато тренувалися. Неймовірні тематичні номери фіналісток, презентація традиційних народних костюмів, гості з України, виступ у заключному гала-концерті Злати Огнєвич та інших артистів, модне шоу відомої дизайнерки Роксолани Богуцької — таким запам’ятається цей захід.
Дівчата зі сцени часто згадували, що можливість представити соціальний проект була головною мотивацією для участі в конкурсі. Приміром, Уляна Библюк зароблені кошти витратить на допомогу незрячим дітям.
«Хочеться багато робити нових проектів, зараз найважливіший — це допомога діткам, — каже Уляна. — Якби з’явилася можливість і надалі співпрацювати з людьми, які прагнуть змінити Україну, а також наше Прикарпаття на краще, я б із радістю цим скористалася. Не стомлююсь повторювати слова подяки всім, хто мене підтримав, — це безцінно. Такої енергії ще не відчувала, це неможливо передати словами».
Нагадаємо, що в успіху та підтримці Уляни Библюк була й наша лепта: «Гуцулка з диким серцем» змагається за звання Miss Ukrainian Canada-2018... http://www.golos.com.ua/news/78895

Людмила СТРАЖНИК.
Фото надано Уляною БИБЛЮК.

Івано-Франківська область.