У Дніпрі демонтують незаконні МАФи, незважаючи на опір їхніх власників, повідомляє прес-служба міськради. Так, 17 липня, на вулиці Бердянській, 1, демонтували 28 споруд. Кіоски знесли на підставі рішення виконкому Дніпровської міськради № 636 від 05.07.20. За словами юриста департаменту правового забезпечення міськради Наталі Дикої, в їхніх власників не було одного з основних документів на законне розміщення тимчасових споруд. За сім днів господарям будівель вручили приписи на добровільне звільнення території. Вони їх проігнорували, але всі кіоски звільнили від товару. Під час демонтажу МАФів невідомі молоді люди чинили опір співробітникам муніципальної варти, що охороняла проведення робіт. Порушники кидали каміння, використовували біти та палили шини. На ситуацію відреагувала поліція.
Начальник відділу тимчасових споруд інспекції з благоустрою міськради Володимир Трегубов пояснив, що городяни, які проживають поруч, постійно скаржилися на бруд, сморід і шум. Тому із власниками МАФів були розірвані договори, раніше укладені із КП «Благоустрій міста».
Власники МАФів свою точку зору на події виклали на сторінці «Самозахист підприємців» у Фейсбуці у вигляді звернення до Президента України, в якому просять негайно втрутитися в ситуацію, що склалася. «Інакше нам залишається тільки вдаватися до методів народної самооборони», — сказано в пості.

Дніпропетровська область.