ВІННИЦЯ:

Нову форми роботи поліції запроваджено на Вінниччині — тут відкрито першу в регіоні поліцейську станцію.
 

Вона з’явилася у селі Уладівка Літинського району. Правоохоронці обслуговуватимуть також територію сусідньої сільради у селі Журавне. Загалом надаватимуть послуги мешканцям семи населених пунктів, що входять до названих сільрад, а це 3 500 людей.

— Це новий вид правоохоронного сервісу, — наголосив під час відкриття станції головний поліцейський Вінниччини Юрій Педос. — До того ж якісний вид, що суттєво відрізняється від роботи, коли вирішення усіх питань покладалося на плечі дільничного.

Найважливіше — скорочується час реагування поліцейських на повідомлення про правопорушення.

У приміщенні, обладнаному за сучасними вимогами, працівники поліції чергуватимуть цілодобово. Крім дільничного, тут перебуватиме група реагування патрульної поліції та оперативний працівник. Для них виділено транспорт.

— Громада сподівається, що така кількість поліцейських дасть можливість попереджувати правопорушення, а не тільки реагувати на них, — каже сільський голова Уладівки Майя Крот. — Так міркували депутати, коли приймали рішення про виділення коштів на створення поліцейської станції.

До речі, правоохоронці матимуть ще й надійних помічників. За словами сільського голови, у них створено громадське формування «Правопорядок». Учасники якого на добровільних засадах виявили бажання працювати, аби в селі не було випадків порушення чинного законодавства.