Українському суспільству вкрай важливо навчитися жити в умовах інформаційної війни — це питання національної безпеки. Про це перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Олександр Співаковський зауважив під час прес-конференції для херсонських журналістів.

Відповідаючи на запитання про неефективність роботи парламенту восьмого скликання, народний депутат висловив думку, що останнім часом цей міф нав’язується українцям доволі агресивно.
«Мовляв, тиждень попрацювали депутати в сесійній залі й знову пішли — чи то в комітетах працювати, чи то на канікули. Насправді ж депутатська робота майже нічим не відрізняється від будь-якої іншої. Копітка, не завжди приємна, зі стресами і нервами. Однак українці судять про нашу діяльність лише за трансляціями з сесійної зали. В той час, як справжня законодавча робота відбувається саме в комітетах і комісіях, без фотоі телекамер.
Наприклад, наш комітет, перед тим, як подати в сесійну залу для голосування Закон «Про освіту», розглянув до нього понад 1700 правок... Але цієї роботи наш виборець не бачить, а тому йому легко повірити в те, що парламент недопрацьовує. Таку думку йому нав’язують ззовні й робиться це досить професійно. Проти України ведеться дуже потужна інформаційна війна, мета якої — посіяти в країні хаос, страх і невпевненість. Збудити в українцях невдоволення владою — одна із цілей цієї підступної війни...» — підкреслив парламентарій.
О. Співаковський наголосив, що українському суспільству сьогодні вкрай важливо навчитися жити в умовах інформаційної війни, повідомляє прес-служба БПП.
«Бачити позитив там, де він є, критично ставитися до різного штибу «вкидів», аналізувати будь-яку інформацію, яку читаємо чи слухаємо. Зараз це не просто питання збереження душевної рівноваги кожного громадянина, це питання національної безпеки. І професійна медійна спільнота має розуміти це, як ніхто інший. Критикувати владу потрібно, але конструктивно і по суті. Просто важливо відчувати ту тонку грань, за якою ти починаєш грати вже на боці ворога», — наголосив Олександр Співаковський.