Ситуація в зоні проведення ООС залишається стабільною. За добу (дані на 30.07) російсько-окупаційні війська 30 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ, застосовуючи переважно гранатомети, великакаліберні кулемети й стрілецьку зброю. Напередодні в районі Кримського наші захисники запобігли спробі прориву ворожої диверсійно-розвідувальної групи. У цьому бою загинуло двоє військовослужбовців 53-ї бригади ЗСУ.
У зоні ризику залишається південний напрямок. Українські військові провели навчання на Азовському морі. За легендою навчань, здійснювалося знешкодження ворожого десанту, який висаджувався з військових кораблів біля Маріуполя, повідомляє прес-служба ООС. «Проведений захід засвідчив: авіаційні навідники готові до бойового наведення авіації на морські цілі та у взаємодії з екіпажами вертольотів забезпечать точну стрільбу по противнику», — резюмують у штабі ООС.
На тлі порушень «хлібного перемир’я» противник продовжує зміцнювати свої позиції по всій лінії фронту, підтягує військову техніку, нарощує арсенали й запаси. Про це свідчать дані української розвідки. У рамках формату ТКГ у Мінську російські представники уникають відповіді на пряме запитання української сторони: звідки на Донбасі в такій кількості військова техніка й озброєння виробництва РФ. Однак Москва наполягає на виконанні домовленостей про розведення сил і засобів від лінії розмежування на Донбасі. Про це заявив учора міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров, передає «Інтерфакс».