Учора мальовнича Вижниця, що над Черемошем, урочисто прийняла естафету наступного Міжнародного гуцульського фестивалю. Буковинці переконані, що зможуть організувати і провести це дійство на найвищому рівні.

На знімку: Іван Рибак (другий ліворуч) з членами делегації гуцулів з Буковини.

Фото надано автором.

Як сказав народний депутат України Іван Рибак, котрий взяв участь у фестивалі в Яремче, йому дуже сподобалися презентації Вижницького та Путильського районів Чернівецької області. «Буковинські гуцули, як завжди, були яскраві та колоритні, веселі та дотепні і постійно збирали чи не найбільшу аудиторію. Переконаний, що ми на Буковині також зможемо достойно прийняти гостей. Вижниччина та Путильщина славляться самобутньою культурою, колоритними звичаями та традиціями, неперевершеними співаками, музикантами, майстрами ужиткового мистецтва. Влада і буковинці мають об’єднати зусилля, щоб достойно провести Міжнародний гуцульський фестиваль-2019», — додав Іван Рибак.

На сесії Чернівецької обласної ради політик звернувся до місцевої влади з проханням серйозно поставитися до проведення фестивалю. Насамперед — відремонтувати дороги в гірських районах, щоби найкращим чином репрезентувати Північну Буковину. Решту талановиті гуцули зроблять самі.

Також Іван Рибак сподівається, що буковинці зі всіх районів долучаться до підготовки та проведення гуцульської феєрії.

— Я вважаю дуже важливими такі народні фестивалі, — наголосив народний депутат. — Вони зміцнюють дух горян, підіймають їхній гонор, демонструють багатство нашого краю, автентичність гуцульської культури та працюють на розвиток Карпатського регіону. Такі дійства привертають увагу центральної влади, всієї України до проблем гуцулів. І не тільки.

А гуцули, на думку Івана Рибака, мають схожі риси характеру: тверді, непоступливі, свободолюбові, вперті та безкомпромісні.

Чернівецька область.