У Кременчуці почався третій тур оплачуваних громадських робіт для представників учнівської та студентської молоді. Тож на благоустрій міських вулиць, парків і скверів та інші види таких робіт в останній місяць літніх канікул вийшли 82 юні земляки. У червні до них долучилися 87 учнів і студентів, у липні — 112.

Зорієнтований на їхнє тимчасове працевлаштування соціальний проект в індустріальній столиці Полтавщини запровадили понад 10 років тому. Кошти на його реалізацію виділяють із міського бюджету. Кожен, хто відпрацював повний робочий місяць, отримує не менше за офіційно встановлений на державному рівні мінімум. При цьому роботодавці, звісно, дотримуються й тих положень законодавства, що регулюють працю неповнолітніх віком від 14 до 18 років. А значить, при скорочених робочих днях і тижнях таким працівникам виплачують не «дитячу», а повну зарплату нарівні з дорослими...
Водночас при відборі учасників проекту серед охочих підзаробити влітку працівники відповідних служб міськ-виконкому надають перевагу тим, хто найбільше потребує такого «доважку» до родинного бюджету. Зокрема, йдеться про підлітків, юнаків і дівчат, батьки яких опинилися у складних життєвих обставинах, а також дітей-сиріт тощо.