Деснянський районний суд Чернігова призначив чоловікові, який кидав пляшки в стелу Героїв Небесної Сотні, покарання у вигляді 50 годин громадських робіт. Його дії кваліфіковані як дрібне хуліганство. За повідомленням прес-служби поліції, він також має сплатити судовий збір у розмірі 352 гривень.
Покарання призначено після того, як спершу поліція його випустила, а неназвані громадські активісти прив’язали скотчем до стовпа на перехресті вулиць Шевченка та Міхнюка. Вулиця Олега Міхнюка, до речі, названа на честь героя російсько-української війни, котрий загинув на донецькій землі.
Відео було викладено в соціальних мережах, і чернігівці жваво обговорювали інцидент — багато хто з них рішуче засуджував такі середньовічні методи покарання, забуваючи, що це сталося внаслідок бездіяльності поліції. До речі, той чоловік вигукував гасла за Росію, а коли його відв’язали, роздавав у центрі міста проросійські листівки.
За словами офіційного представника відділення поліції Віталія Копистка, чоловіка звільнили, на місце приїхала також карета «швидкої», але від допомоги медиків той відмовився. Керівник центру зв’язків з громадськістю обласної поліції полковник Сергій Бриль зазначив, що чоловік, якого прив’язали до стовпа, не мав претензій ні до кого і писати заяву відмовився, тож у поліції не було підстав відкривати провадження.

Чернігів.