Спорудження ще одного нового підприємства — заводу з виробництва сонячних панелей — розпочато у Вінниці міжнародною компанією KNESS GROUP, що втілює проекти відновлювальної енергетики.
Одночасно компанія будує три сонячні електростанції в Іллінецькому, Тульчинському та Погребищенському районах за фінансової підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку. Їх планують ввести в дію до кінця нинішнього року. Загальна потужність виробленої енергії становитиме 33,9 МВт.
За словами представника компанії Юрія Таранюка, перша черга заводу має стати до ладу у 2019-му. Після завершення другої черги загалом працюватимуть 400 робітників.
З метою залучення науковців до участі в нових розробках компанія підписала угоду про співпрацю з Вінницьким національним технічним університетом. Підприємці взяли на себе зобов’язання матеріально заохочувати кращих студентів, які досліджують проблеми розвитку відновлювальної енергетики, а також сприяти поліпшенню матеріально-технічної бази навчального закладу. Про це Юрій Таранюк розповів голові Вінницької ОДА Валерію Коровію, який ознайомився з ходом робіт на будівництві заводу та оглянув уже діючі виробничі потужності.

Вінницька область.