В області сільгосппідприємства скоротили продаж зерна другого класу, зібраного до дощів. Негода позначилася на зменшенні частки продовольчого зерна.
«Збіжжя притримують, щоб пізніше продати за вищу ціну, — розповів керівник відділу рослинництва обласного департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Ігор Федчишин. — Для утворення високого вмісту клейковини потрібна велика сума вегетативних температур. Дощі погіршили якісні показники зерна. На деяких площах воно стало проростати. Хоча продовольчої пшениці ще до негоди припасли стільки, скільки необхідно для забезпечення внутрішніх потреб регіону».
За словами Ігоря Федчишина, на кожному з 72 хлібоприймальних підприємств краю створено сучасні лабораторії, де контролюють кожну партію доставленого зерна. Станом на 8 серпня ц. р. в області намолочено майже 1,9 млн тонн зерна за середньої урожайності 48,8 центнера з гектара, що майже на два центнери менше, ніж збирали до дощів. Урожай зібрано з площі, що становить 80 відсотків від загальної. У нинішньому році зернові та зернобобові культури вирощують в регіоні на 460,2 тисячі гектарів.

Вл. інф.