Народний депутат Юрій Одарченко («Батьківщина») звернувся до Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана щодо дій «Херсонрегіонгазу». Йдеться про численні скарги містян на протиправні дії ТОВ «Херсонрегіонгаз» щодо незаконного нарахування заборгованості побутовим споживачам, які використовували газ без лічильників у період з травня 2015 року по січень 2016 року за нормами, визначеними постановою КМ № 619 від 8.06.1996 року. «Сподіваюсь, що уряд розбереться в цій ситуації і не дасть газовому монополісту обдурити херсонців», — написав Ю. Одарченко у своєму Фейсбуці.

За словами депутата, він та голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер зустрілися з керівником «Херсонрегіонгазу» Альбертом Зангієвим. «Я передав депутатське звернення стосовно неможливого нарахування платежів за штучно створений борг населенню, яке не мало лічильників газу. Була висловлена думка: якщо Кабінет Міністрів програв суд стосовно норм газопостачання, він і повинен компенсувати наявні збитки обласним відділенням газу. Керівник «Херсонрегіонгазу» висловив думку, що питання врегулювання норм газопостачання мусить вирішуватися на рівні Кабміну на основі наукових розрахунків. У разі виникнення таких заборгованостей на основі не врегулювання на рівні рішень уряду підприємствам потрібно компенсувати витрати. Як керівнику підприємства для нього немає значення, хто це буде робити: населення чи держава. Хоча як людина він щиро співчуває всім, хто перебуває в скрутному матеріальному становищі. Також була висловлена думка, що керівництво «Херсонрегіонгазу» запропонує варіант вирішення проблеми з метою, аби не перекладати питання неузгоджених дій Кабінету Міністрів і облгазів на плечі простих громадян».

Пізніше Ю. Одарченко повідомив, що ПАТ «Херсонгаз» зупинив нарахування боргів за користування природним газом. Тепер врегулювання цього питання повинно відбутись на рівні Кабінету Міністрів. «Разом із головою обласної ради ми направили до

Прем’єр-міністра звернення з вимогою негайного розв’язання проблеми, яка виникла в Херсоні. В жодній європейській країні влада не перекладає відповідальність за свої помилки на плечі простих громадян. Тому в цьому випадку Кабінет Міністрів повинен взяти провину на себе. Чому через прорахунки уряду 43 тисячі домогосподарств Херсона повинні страждати? «Батьківщина» триматиме це питання на особистому контролі. Звертаюсь до всіх херсонців: якщо ви знову отримаєте «лист щастя» про борг за газ, звертайтесь до «Батьківщини»! Ми будемо обстоювати законні права кожного громадянина», — наголосив депутат.

Вл. інф.