Затяжні дощі, що випадали на полях Вінниччини наприкінці липня — на початку серпня, додали ваги кореням цукрових буряків, але знизили цукристість.
Протягом першої декади серпня приріст коренів становив 113—344 грами. Таку інформацію надали в департаменті агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Вінницької ОДА. Вага корінців нині перевищує минулорічний показник на 50—60 грамів. Натомість цукристість нижча, ніж була торік у цей період. Вміст цукру зафіксовано на рівні 12,1—13,99 відсотка.
«У серпні—вересні у коренеплодах найбільш інтенсивно відбуваються процеси накопичення цукру, — каже керівник департаменту Микола Ткачук. — Після дощів настали сонячні дні з високими температурами. Сподіваємося, до початку сезону цукроваріння ситуація суттєво поліпшиться. Фахівці прогнозують збільшення валового виробництва цукрових буряків на 10—15 відсотків порівняно з минулорічним показником».
За його словами, до роботи з переробки сировини готують шість цукрозаводів — Гайсинський, Іллінецький, Жданівський, Крижопільський, Томашпільський, Юзефо-Миколаївський.