Обдаровані діти з глибинки отримали можливість розвинути свої здібності під час навчання у Подільському науково-технічному ліцеї, створеному на базі Вінницького національного технічного університету.
Новий комунальний заклад, фінансування якого взяла на себе обласна влада, розпочне роботу 1 вересня. П’ять мільйонів гривень виділено з обласного бюджету на забезпечення діяльності ліцею у новому навчальному році. Третину коштів витрачено на створення умов і придбання обладнання. Голова Вінницької ОДА Валерій Коровій виніс питання підтримки ліцею на засідання бізнес-клубу.
«Цей проект може стати іміджевим для підприємств, компаній, — наголосив Валерій Коровій. — Ми надали можливість обдарованим дітям розвинути свої здібності, у майбутньому вони стануть висококваліфікованими фахівцями, хтось прийде до вас у бізнес, але нині ліцей потребує вашої підтримки».
Новий навчальний заклад отримав ліцензію на здобуття освіти майже 500 учнів. У перший рік розраховують на навчання понад сто учнів 6—11-х класів. За словами директора ліцею Віталія Козаченка, вже зараховано понад 70 ліцеїстів. Більшість із них — діти з районів області. Майже кожен четвертий ліцеїст — переможець або призер всеукраїнських олімпіад. Зарахування відбувається за підсумками тестів з української мови, математики, а також на вибір — з фізики або інформатики. Поглиблено вивчатимуть математику, інформатику, фізику, економіку та хімію. Навчання, проживання і навіть харчування для ліцеїстів безплатне. Для них виділено місця в гуртожитку університету. Набір учнів триває. Про умови вступу, адресу і телефони Подільського науково-технічного ліцею можна дізнатися на сайті закладу в Інтернеті.

Вінницька область.