Початок навчального року в Дніпрі відсвяткують нетрадиційно. Це випливає з листа управління освіти департаменту гуманітарної політики Дніпровської міськради керівникам установ загальної середньої освіти міста про День знань у 2018 році. У ньому зроблено акцент на доцільності проведення цього дня урочистостей, але в «інтерактивних формах», рекомендовані, приміром, ігри-квести або освітні івенти, коворкінги, творчі майстерні, батли, флешмоби, арт-перформанси, челенджі й ін. Що це таке, знають далеко не всі хлопчики й дівчатка, а також їхні батьки.
— У листі йдеться про доцільність проведення урочистостей в інтерактивних формах, тобто щоб вони не були заорганізованими, — пояснила заступниця начальника відділу виховної роботи управління освіти міськради Наталя Серікова.— Яку форму святкування обрати й що конкретно проводити, вирішуватимуть директори шкіл разом з батьками учнів. Від їхнього рішення й залежатиме, як дітей одягати.
Першого вересня школярі, на відміну від попередніх років, за парти не сядуть, а проведуть день у якихось іграх. Навчальні заняття, як зазначається в листі управління освіти, почнуться з першого робочого дня місяця — 3 вересня.

Дніпропетровська область.