Сєверодонецьк став першим містом на Луганщині, де відкрито центр сучасного простору доступних сервісів за європейським стандартом Open Space. Тут люди отримуватимуть усі послуги, що надає відділ державної реєстрації актів цивільного стану. Скористатися роботою центру зможуть і ті, хто приїздить з непідконтрольних територій. «У наших умовах важливо демонструвати, що українські органи влади працюють ефективно, чітко та якісно!» — підкреслила заступник міністра юстиції України з питань державної реєстрації Олена Сукманова.
Враховуючи ситуацію, що останніми роками склалася в регіоні, в офісі вирішено розмістити по два робочі місця працівників Сєверодонецького та Луганського міських відділів ДРАЦСу. Тут можна замовити послугу повторного отримання різних свідоцтв, витягів, поновлення актових записів, будь-яких видів державної реєстрації. До речі, під час відкриття центру три пари молодят скористалися послугою «Шлюб за добу».
У приміщенні також розташована Перша Сєверодонецька державна нотаріальна контора.
За словами начальника Головного теруправління юстиції в області Тетяни Філатової, Луганщина увійшла до п’ятірки областей, де реалізовуватиметься пілотний проект із реформування системи державної виконавчої служби. У приміщенні нового офісу, розташованому в бізнес-центрі «Green Town», найближчим часом відкриють також і обласний центр примусового виконання рішень.

Луганська область.