Львів посів 64-те місце серед європейських міст у рейтингу ТОП-100 туристичних міст Європи. Про це повідомили в ЛКП «Центр розвитку туризму».

Найпопулярнішим містом у 2017 році знову став Лондон, з темпом приросту кількості ночівель туристів у 4,7 відсотка порівняно з 2016-м. До першої п’ятірки також увійшли Париж, Берлін, Рим та Мадрид.
За темпами приросту кількості ночівель іноземних туристів Львів очолив рейтингову таблицю з відносним значенням 73,9 відсотка.
У «Центрі розвитку туризму» звернули увагу і на показник щільності туристів на одного мешканця міста. Львів стабільно входить у п’ятірку найменш перевантажених місць туристами, а показник становить 2,3 при середньоєвропейському значенні 8,3. Для порівняння: найбільше туристів на одного місцевого жителя припадає в Опатії (116,7), Венеції (29,6), Пальма-де-Майорці (21,8), Лісабоні (21,1) тощо.
«Тому з упевненістю можемо сказати, що місто не перевантажене туристами та має ще великий потенціал для зростання їх кількості при правильному розподілі туристичних потоків, що відповідає реалізації Концепції розподілу туристичного навантаження у Львові», — повідомляють у ЛКП «Центр розвитку туризму».