Перевірку шкіл та дошкільних навчальних закладів на предмет дотримання вимог протипожежних заходів здійснюють працівники облуправління Держслужби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) і районних підрозділів.
— Наше завдання — переконатися, що першого вересня учні сядуть за парти у безпеці, а навчальний процес відбуватиметься в умовах дотримання усіх заходів протипожежної безпеки, — каже керівник прес-служби облуправління ДСНС Олександр Кутовий. — Разом маємо зробити все необхідне для безпеки учнів і вчителів.
За словами співрозмовника, особливу увагу приділяють кабінетам фізики, хімії, інформатики, трудового навчання, адже вони обладнані електроприладами та устаткуванням, неправильне використання яких може призвести до виникнення непередбачуваних ситуацій. На такі приміщення рятувальники звертають особливу увагу. Так само ретельно перевіряють і школи старої забудови, де дотепер залишається пічне опалення. У полі зору — котельні і окремі котли, їх справність залежить від вчасної перевірки фахівцями. Під час профілактично-роз’яснювальної роботи йдеться про вміння користуватися засобами пожежогасіння. Перевіряють наявність і стан евакуаційних шляхів. Тренування на предмет евакуації мають провести у кожному навчальному закладі, коли розпочнеться навчальний процес.

Вл. інф.