Для старшокласників — уроки толерантності на різні теми, а для першачків — різноманітні флешмоби, квести та музичні дійства. Такий формат Дня знань підготували у львівських школах. Його напрацювали спільно з керівниками навчальних закладів та батьками. А уроки толерантності запроваджують з метою навчити дітей будувати стосунки на основі доброзичливості.
«Окрім того, для першачків плануємо провести майстер-класи, флешмоби, музичні дійства, щоб свято їм насправді запам’яталося і дало можливість психологічно налаштуватися на цікаве навчання. До того ж такі форми дадуть можливість згуртувати учнів та батьків і сформувати гарні колективи в школах», — розповіла Зоряна Довганик, начальник управління освіти Львівської міськради. Загалом до першого класу у місті Лева ідуть 9 132 дитини.
Тим часом директори львівських шкіл розповіли під час прес-конференції, як відбуватимуться святкування у їхніх школах.
«Хочеться чимось здивувати, мотивувати. Цього року ми пропонуємо нашим учням нестандартний формат проведення свята першого дзвоника. Старшокласники зустрінуться біля школи. Почувши перший дзвоник, який лунатиме з рук левчика, вирушать на площу Ринок з жовто-блакитними кульками. Підіймуться на Ратушу і випустять їх з вежі. Це будуть учні дев’ятих і одинадцятих класів.
Першокласників ми запросимо раніше, ніж пролунає дзвоник, для них та батьків підготували флешмоб», — розповіла Світлана Уралова, директор школи № 3.
«Ми три роки тому відмовилися від традиційних лінійок і передали ініціативу старшокласникам. Вони підготували дуже цікаве дійство для першокласників і святковий концерт. Після цього для першокласників будуть подарунки, кожен з них отримає учнівський квиток. Для старших класів ми проводимо коротку радіолінійку і запрошуємо на урок толерантності», — розповів Роман Гарасим, директор школи № 48.