Громадська організація «Луганська обласна спілка ветеранів АТО» нагородила медаллю «За хоробрість в бою» полеглих Вадима Шалатовського та Назара Якубовського. Як сказано в нагородному листі, ця відзнака — за стійкість та мужність, зразкове виконання службового обов’язку, що були виявлені бійцями добровольчого батальйону «Айдар» при захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України під час виконання бойових завдань у зоні проведення АТО. Неурядову нагороду, ініційовану командиром батальйону, вручили родинам загиблих хмельничан.
Вадим Шалатовський був напівсиротою, всього в житті досягав сам. До війни був приватним підприємцем. Загинув 5 вересня 2014 року в бою з російськими диверсантами біля села Цвітні Піски в Слов’яносербському районі. Група, в якій був Вадим, під’їхала до блокпоста, на якому майорів український прапор. Але зустріли їх вороги. Він був нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно) та нагрудним знаком «За оборону Луганського аеропорту» (посмертно). У тому самому бою загинув і наймолодший хмельницький герой — 17-річний Назар Якубовський. Посмертно Назар отримав звання Народного Героя України та нагрудний знак «За оборону Луганського аеропорту».
Медаль «За хоробрість в бою» отримав і Віктор Бондар, айдарівець з позивним «Роберт». До війни він був успішним фермером, а з початком бойових дій добровільно пішов воювати. Згодом підписав контракт. У важких боях отримав кілька контузій, вижив. Обороняв місто Щастя в Луганській області.