За останню добу (станом на ранок 31.08) окупанти 12 разів відкривали вогонь по наших військових. За даними прес-центру штабу ООС, бойовики вели прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Ворог здійснював обстріли наших позицій у районах населених пунктів Кримське, Новотошківське, Луганське, Майорське, Шуми, Піски, Павлопіль, Лебединське та Водяне.

«Противник помітно зменшив кількість обстрілів, хоча й не припинив їх на час «шкільного» перемир’я повністю. Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються взятих на себе зобов’язань щодо припинення вогню», — йдеться в повідомленні штабу.

Про останні події на передовій розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район ДАП): «Перемир’я так і не дочекалися. Ворог гатить по тих позиціях, по яких уже з зими не стріляв. Цілять із заборонених калібрів. Переважно гатять мінометами 120-го калібру.

Стріляють зі спальних районів Донецька. Швидко реагуємо. Усе, що можемо зробити, це сховатися в укриття, щоб уникнути втрат. Учора їхня диверсійна група обстріляла нас із гранатометів. Дісталося нашому опорнику. На щастя, без втрат... Усі хлопці живі й здорові».