На 66-му році життя відійшов у Вічність Віктор Федорович ЧАМАРА, відомий український журналіст і громадський діяч, колишній багаторічний генеральний директор Українського національного агентства «Укрінформ», оглядач газети «Голос України», учасник ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, заслужений журналіст України. Все своє життя він присвятив вітчизняній журналістиці, утвердженню в нашому суспільстві ідеалів правди, справедливості, добра, захисту й розвитку національного інформаційного простору.
Народився Віктор Чамара 8 жовтня 1952-го в селі Ковалівка на Полтавщині. У 1975 році закінчив факультет журналістики Київського державного університету імені Тараса Шевченка. Відтоді й до 2011-го працював у РАТАУ — Укрінформі, пройшовши шлях від рядового репортера до генерального директора, включно з усіма проміжними посадами в цьому кар’єрному зростанні. Був старшим редактором, оглядачем, відповідальним випусковим, завідувачем редакції, головним редактором, заступником, першим заступником директора, а з травня 1999-го — генеральним директором агентства. Серед перших українських журналістів долучився до висвітлення ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, часто відвідуючи зону ЧАЕС і саму станцію, за що удостоївся журналістської премії «Золоте перо». До останнього свого дня продовжував активно трудитися в журналістиці, працюючи оглядачем газети «Голос України».
Віктор Чамара мав високий авторитет і серед своїх колег, і в усій українській та зарубіжній журналістській спільноті. Багато років був секретарем Національної спілки журналістів України, головою її Ревізійної комісії. Він став ініціатором створення ПАНІА — Причорноморської асоціації національних інформаційних агентств і був її першим очільником. Входив до Всесвітньої ради керівників інформаційних агентств.
Багатогранна, активна професійна і громадська діяльність Віктора Федоровича відзначена багатьма нагородами й преміями, у тому числі орденом «За заслуги» II і III ступенів, медалями, Почесними грамотами Верховної Ради і Кабінету Міністрів України.
Він був щирою, доброю, уважною, чуйною людиною, вірним другом, завжди готовим прийти на допомогу, підставити своє надійне плече. Раптова, несподівана смерть Віктора Чамари — гірка й непоправна втрата для найближчих йому людей, для всіх, хто з ним працював, спілкувався, дружив. Висловлюємо глибокі співчуття дружині, дочкам, рідним Віктора Чамари. Вічна й світла йому пам’ять.

Колектив Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ»;
Національна спілка журналістів України, Київська організація НСЖУ;
друзі та колеги.