Уже вдруге на Закарпатті відбувся Всеукраїнський форум учасників бойових дій на сході України «Загартовані війною».

Під час відкриття форуму учасників бойових дій.

Фото прес-служби ОДА.

У мальовничий куточок Карпат приїхало кілька сотень воїнів-захисників із різних регіонів України, інвалідів АТО, членів родин загиблих героїв.

Коротка літня злива посприяла тому, що гості й учасники форуму скористалися «перервою», аби поспілкуватися в невимушеній атмосфері, згадати бойовий шлях і своїх побратимів.

— Закарпаття географічно розташоване найдалі від зони бойових дій, однак ми, як і інші регіони, робимо свій потужний внесок у захист суверенітету і територіальної цілісності України, — цитує слова заступника очільника області Ярослава Галаса на відкритті форуму прес-служба ОДА. — Майже п’ять тисяч закарпатців є учасниками антитерористичної операції. Ці люди зі зброєю в руках стримували і стримують російську армію, іноді ціною власного життя забезпечують мир і спокій країни.

Далі Я. Галас, котрий у розпал бойових дій на сході працював разом із Геннадієм Москалем на Луганщині, привітав присутніх із Днем Незалежності України і побажав, щоб почуття взаємозалежності та взаємодопомоги, які відчули в зоні бойових дій, залишалися і в мирний час.

Почесним гостем форуму став голова «Української асоціації інвалідів АТО» Сергій Тріскач, котрий нагородив військово-службовців відзнаками «За оборону шахти «Бутівка» та «За оборону рідної землі». На превеликий жаль, частину відзнак було присвоєно посмертно.

Протягом дводенного заходу відбулися ветеранський велозабіг за маршрутом Ужгород —Стужиця, товариський турнір з волейболу, змагання з перетягування канату та штовхання гирі. Учасники форуму відвідали місце зростання тисячолітніх дубів, їм провели екскурсію до місця, де впав знаменитий метеорит «Княгиня». Відбувся також концерт закарпатських артистів.

Закарпатська область.