А також до скорочення тисячі працівників. Через це троє народних депутатів України від Закарпаття Василь Петьовка, Валерій Лунченко і Роберт Горват звернулися до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

У зв’язку з оптимізацію, яку здійснює ПАТ «Укрзалізниця», існує ймовірність закриття станції «Берегово» (див. «Голос України» за 7 вересня).

Ціла низка фірм — ТОВ «Росток», ТОВ «Нумінатор», ПП «Укрпалетсистем», ТОВ «Промвагонтранс», ТОВ «Закарпат-
тасвальт», ТОВ «ФМФ», ФОП Талі І.К., ТОВ «В-Інтер Груп», ТОВ «Волинь-Мото», ТОВ «Мітал-Транс», ТОВ «ТЕК «Укр-транс», ТОВ «Індустрія Енергії», ТОВ «Мена-агробуд», — які працюють на станції «Берегово», заявляють про те, що Центр транспортної логістики відмовляє в прийомі та відправленні вантажів зі станції «Берегово».

Закриття станції призведе до негативних наслідків як економічного, так і політичного характеру. Основні галузі господарства області (харчова, лісова, переробна, будівельна, нафтопереробна) для прийому та відправки вантажів користуються послугами станції «Берегово». Як наслідок припинення її роботи може настати транспортний колапс, оскільки з міста Берегово відсутній проїзд вантажного транспорту в напрямку міста Виноградів (міст через канал Верке перебуває в аварійному стані). Інший бік закриття — звільнення понад 1000 осіб, які працюють там та на інших суміжних підприємствах.

Народні депутати України Василь Петьовка, Валерій Лунченко та Роберт Горват у відповідь на звернення власників залізничних гілок, вантажоодержувачів та вантажовідправників направили депутатський запит до Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.

Вони звертають увагу прем’єра на ті наслідки, до яких може призвести закриття залізничної станції «Берегово», і просять вжити заходів щодо збереження і функціонування тут подальшого вантажообігу.

Ужгород.