Футбол. Ліга націй. Перший тур. 7 вересня.

А-3. Італія — Польща. 1:1.
В-2. Туреччина — РФ. 1:2.
С-1. Албанія — Ізраїль. 1:0. С-4. Литва — Сербія. 0:1. Румунія — Чорногорія. 0:0.
D-3. Азербайджан —  Косово. 0:0. Фарерські острови — Мальта. 3:1.
8 вересня.
А-2. Швейцарія — Ісландія. 6:0. А-4. Англія — Іспанія. 1:2.
В-3. Північна Ірландія — Боснія. 1:2.
С-2. Фінляндія — Угорщина. 1:0. Естонія — Греція. 0:1.
D-2. Білорусь — Сан-Марино. 5:0. Люксембург — Молдова. 4:0.
Другий тур. 9 вересня.
А-1. Франція — Нідерланди. 2:1.

В-1. Україна — Словаччина. 1:0. Гол: Ярмоленко, 80 (п).

Україна: П’ятов, Караваєв, Бурда, Ракицький, Матвієнко, Малиновський (Зінченко, 71), Степаненко (Сидорчук, 86), Марлос, Ярмоленко, Коноплянка (Циганков, 78), Яремчук. Тренер — Андрій Шевченко.
Словаччина: Дубравка, Шатка, Шкртел, Шкриніар, Губочан, Куцка (Грегуш, 78), Лоботка, Мак, Гамшик, Вайсс (Руснак, 70), Нємец (Дуда, 66). Тренер — Ян Козак.

Рефері — Тасос Сідіропулос (Греція).

Львів. «Арена Львів». Без глядачів. 17 градусів.
Україна — 6 очок, Чехія — 0, Словаччина — 0.
В-4. Данія — Вельс. 2:0.
С-3. Болгарія — Норвегія. 1:0. Кіпр — Словенія. 2:1.
D-1. Грузія — Латвія. 1:0.
D-4. Македонія — Вірменія. 2:0. Ліхтенштейн — Гібралтар. 2:0.

***

Приємно усвідомлювати, що збірна України виграла два матчі на старті і вийшла в повноцінні одноосібні лідери. Адже інші два учасники нашої групи очок ще не здобували.
І не тільки перемоги нас тішать, а й те, що гра нашої команди потроху прогресує, стає осмисленішою, впевненішою і злагодженішою. Хоча попереду роботи ще непочатий край.
Словацька збірна, віддамо їй належне, сильніша за збірну Чехії, яку наші здолали минулого четверга в гостях (2:1). Львівський поєдинок, який, на жаль, відбувся без глядачів, спочатку протікав у такому темпі, що, здавалося, ніби обидва суперники налаштовані на нічию. Але то було оманливе враження. Адже після перерви гра явно пожвавішала.
Ще гострішими дії українців стали після того, як на заміну вийшли Олександр Зінченко і Віктор Циганков. Саме вони створили ситуацію, котра завершилася пенальті. Олександр довгою передачею вивів у прорив Віктора. Того збили, й Андрій Ярмоленко (на знімку) реалізував одинадцятиметровий.

Протягом часу, котрий залишився, словаки активно намагалися врятуватися. Але наша команда холоднокровно і грамотно оборонялася.

***

Післяматчевий коментар Андрія Шевченка:
— Знали, що Словаччина — збалансована команда. Передбачали, що гра буде важкою і в’язкою. Ми мали терпіти і не ризикувати. Тому просили гравців не робити необачних передач, грати компактно і повертатися після втрати м’яча, а моменти будуть. І вони із завданням впоралися. Ми дивилися: якщо хтось із футболістів втомився, то були готові їх замінити.
Чому пенальті бив Ярмоленко? Він і раніше їх виконував і забивав. У нас є кілька гравців, які б’ють одинадцятиметрові.
Атакувати нам було важко. У словаків є швидкі гравці, які вміють контратакувати. Вдячний команді, яка правильно виконала установку. Ми просили підопічних тримати лінію вище і звужувати коридор. Як наслідок при передачах у середину лідер гостей Гамшик мав дуже мало простору.
Звичайно, важко грати без уболівальників. Але підтримка за парканом стадіону все-таки була.
Які наші плани на найближчі матчі? Нас цікавить не тільки сам турнір, а й робота з командою. Потрібно постійно пробувати нові речі, награвати нові зв’язки і зміцнювати старі...

***

Наступний матч у нашій групі (Словаччина — Чехія) відбудеться 13 жовтня у Трнаві. Збірну України ми побачимо 16 жовтня у Харкові, де вона прийматиме чехів.

Фото ФФУ.