Нова книжка про Кропивниччину в період Української революції 1917—1922 років, перша з тритомного проекту місцевого видавництва «Імекс-ЛТД», нарешті з’явилася в продажу.

Вона має дещо задовгу назву «Роки боротьби 1917—1922 рр. на Єлисаветчині. Український погляд. 1917—1918 Початок революційної стихії». Втім, заголовок автора-упорядника Юрія Митрофаненка одразу окреслює, про що йдеться у виданні й що стало поштовхом до його створення.

«Це видання, — зазначає Юрій Митрофаненко, — відповідь сучасних дослідників авторам та упорядникам книги «Годы борьбы» (надруковано в Зінов’ївську 1927 р.), в якій була висвітлена більшовицька версія подій Української революції, котру вони називали громадянською війною та боротьбою з бандитизмом».

Авторами збірника історичних та краєзнавчих праць стали Роман Базака, Василь Білошапка, Інна Вівсяна, Марина Долгіх, Михайло Ковальчук, Юрій Митрофаненко, Віктор Сергеєв та Максим Сінченко. На сторінках — цікава інформація про народне повстання проти Марусі Никифорової, «сто днів Центральної Ради» в Єлисаветі, «конфлікт прапорів» доби Гетьманату, перебування Січових стрільців на Єлисаветградщині тощо.

Кіровоградська область.