ТЕРНОПІЛЬ:

Директор наукового парку Григорій Химич і ректор Тернопільського державного медичного університету імені І. Горбачевського професор Михайло Корда підписали угоду про партнерство ТДМУ з корпорацією «Науковий парк «Інноваційно-інвестиційний кластер Тернопілля». Цьому передувало обговорення напрямів співпраці та можливості розширення діяльності. Зокрема, йшлося про розвиток науково-технічної та інноваційної діяльності, ефективне й раціональне використання наукового потенціалу, розвиток матеріально-технічної бази університету для комерціалізації результатів наукових досліджень, впровадження проектів на українському та закордонному ринках. У процесі цієї співпраці також планують залучити інвестиції, реалізувати власні інноваційні проекти, запровадити практичну реалізацію науково-дослідних робіт.

Григорій Химич та Михайло Корда.

Фото надано прес-службою ТДМУ.

До слова, науковий парк «Інноваційно-інвестиційний кластер Тернопілля» успішно функціонує з 2011 року та співпрацює з 33 партнерами, з них — 11 закордонних. Це успішна інтеграційна міжнародна структура, яка об’єднує освіту, науку, виробництво, інститути владних структур та фінансові структури задля впровадження інноваційно-інвестиційних проектів і виходу на внутрішній та світові ринки.
Основне коло інтересів цього кластера — популяризація нової високотехнологічної наукоємної продукції. Акцент нині роблять на фармації, стоматології, метрологічній службі в медицині, екологічному аудиті та безпеці довкілля. В полі зору також інформаційні мережі та телекомунікаційні технології в медицині, біохімічні й імунологічні дослідження, експериментальне моделювання, вивчення інфекційних хвороб і створення програмного продукту, повідомляють у прес-службі ТДМУ.