На контролі «Голосу України»: ремонт доріг

Дорогу Тернопіль — Підволочиськ, яку не ремонтували понад 30 років, проінспектував виконувач обов’язків голови Укравтодору Славомір Новак (на знімку крайній ліворуч). На Тернопільщині він перебував під час робочої поїздки 13 вересня.


Магістраль М-12 Стрий — Тернопіль — Кропивницький — Знам’янка (в межах Тернопільщини це дорога Тернопіль — Підволочиськ) є однією зі стратегічних. Це частина транснаціонального коридору Go Highway. Трасу зробили за європейськими стандартами. Роботи вдалося завершити за чотири місяці. Протяжність цієї дороги становить майже 39 км, вартість — 777 млн грн, повідомляють на сайті Тернопільської ОДА.
Також давно назріла потреба в ремонті об’їзду Тернополя Р-41 від села Біла в напрямку ТРЦ «Подоляни». Адже саме цей шлях дасть змогу зменшити транспортний потік великогабаритних автомобілів через обласний центр і з’єднає дві головні магістралі М-19 та М-09. На ремонт ділянки виділили 250 млн грн. Протяжність автотраси — 14,5 км. Розпочали ремонтні роботи наприкінці серпня, а завершити планують найближчим часом.
Перебуваючи на Тернопільщині, Славомір Новак наголосив, що область входить до п’ятірки лідерів щодо використання державних коштів на ремонт доріг державного й міжнародного значення. Зокрема, середній показник за темпами виконання робіт в Україні — 67%, а на Тернопільщині він сягає 87%,
повідомляє наш власкор Надія МИКОЛАЙЧУК.

Фото надано прес-службою Тернопільської ОДА.