Футбол. Стартував груповий етап Ліги чемпіонів сезону-2018/19. Фінал турніру, як відомо, відбудеться в Мадриді на стадіоні «Ванда Метрополітано» (клубна арена ФК «Атлетіко»).
Група А. «Монако» (Франція) — «Атлетіко» (Іспанія, Мадрид). 1:2. «Брюгге» (Бельгія) — «Боруссія» (Німеччина, Дортмунд). 0:1.
Група В. «Інтер» (Італія, Мілан) — «Тоттенгем» (Англія, Лондон). 2:1. «Барселона» (Іспанія) — ПСВ (Нідерланди, Ейндговен). 4:0.
Група С. «Ліверпуль» (Англія) — ПСЖ (Франція). 3:2. «Црвена Звєзда» (Сербія, Белград) — «Наполі» (Італія). 0:0.
Група D. «Шальке-04» (Німеччина, Гельзенкірген) — «Порту» (Португалія). 1:1. «Галатасарай» (Туреччина, Стамбул) — «Локомотив» (РФ, Москва). 3:0.

***

Футболісти «Барселони», як то кажуть, довго запрягали. У першому таймі вони забили лише раз. Це зробив Ліонель Мессі на 32-й хвилині. А в другій половині зустрічі з ПСВ видали шикарну гольову сесію. В ударі був неповторний Мессі, який забив ще два м’ячі (77, 87), також відзначився Усман Дембеле (75).
Цікава деталь: з 79-ї хвилини «Барса» грала в меншості, вилучили Умтіті (два попередження). Але господарі і в скороченому складі мали величезну перевагу, ніби й не помітили втрати бійця.

***

Відзначимо переконливу перемогу у Стамбулі «Галатасарая» з великим рахунком над «Локомотивом» Юрія Сьоміна.

***

Але найяскравіша, найзахопливіша подія відбулася в Ліверпулі. Чудовий футбольний спектакль, який тримав усіх у напруженні до останньої миті, завершився в підсумку перемогою господарів. То була справжня битва титанів.
Підопічні Юргена Клоппа почали матч із великим натхненням. На 36-й хвилині, коли Джеймс Мілнер реалізував пенальті, вони повели в рахунку — 2:0 (перший м’яч забив Деніел Старрідж, 30).
Але мерсисайдці примудрилися розгубити перевагу. Адже суперник не змирився з таким становищем і не дав господарям розслабитись. Парижани чинили неабиякий супротив і вдавалися до гострих контрдій. Як наслідок, Тома Меньє забив м’яч у роздягальню (40). А під завісу зустрічі юний (19-річний) чемпіон світу Кіліан Мбаппе зрівняв рахунок (83). Здавалося, що все завершиться бойовою нічиєю, однак Роберто Ферміно на другій доданій до основного часу хвилині забив гол, котрий приніс перемогу «Ліверпулю»!
Парижанам має бути прикро за такий результат, адже вони зробили стільки всього, щоб врятуватися від поразки. Але, з другого боку, такому футболу варто радіти всім, незалежно від клубної приналежності і симпатій.