ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ:

Військовослужбовці Національної гвардії України, які охороняють атомні електростанції, вперше отримали сертифікати на грошову компенсацію для покращення житлових умов майже на 19 мільйонів гривень. Серед них — 19 військовослужбовців з Нетішина (на знімку).

В результаті співпраці керівництва Нацгвардії, НАЕК «Енергоатом» та згоди уряду вдалося запустити механізм розв’язання житлових проблем ветеранів і військовослужбовців, які охороняють станції. Сертифікати їм урочисто вручили на Хмельницькій АЕС.

Ірина КОЗАК.

Фото надано групою інформації і комунікації Західного ТУ НГУ.

***

А тим часом у Конотопі на Сумщині спалахнув скандал, у якому через дії міської влади постраждали учасники АТО. У березні міський голова Артем Семеніхін видав багатьом землякам подарункові сертифікати на три тисячі гривень. Було обіцяно, що бійці одержать гроші, тільки-но буде прийнято бюджет міста на 2018 рік. Не так давно бюджет прийняли, але того ж дня двома третинами голосів депутатів міськради Артема Семеніхіна відправили у відставку. До влади у Конотопі прийшли інші люди, які повідомили, що кошти на преміювання бійців не передбачено.

Володимир ЧЕРНОВ.