Новий оперативно-тактичний комплекс, здатний проводити розвідку, координувати ведення вогню, забезпечувати стійкий до впливу засобів радіоелектронної боротьби зв’язок випробували на військовому полігоні в Гончарівському. Комплекс також може діяти до двохсот кілометрів углиб території противника, та ще й перебуваючи в повітрі цілу добу. Друга новинка також цікава — бойовий безпілотний комплекс, здатний нести потужний фугас чи термобаричний бойовий заряд і точно вражати цілі в тилу противника. Випробувано модернізовану ЗУ-23-2, нові боєприпаси — ракету РС-80 та осколково-фугасний снаряд для гармат «Рапіра». Показали також легкі вертольоти «Скаут» і АК1-3 українського виробництва.
За випробуванням зброї спостерігали Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов та виконувач обов’язків голови Чернігівської облдержадміністрації Юлія Свириденко.
Як повідомили в ОДА, Олександр Турчинов високо оцінив нову українську зброю, зазначивши, що важливою деталлю цієї модернізації є можливість завдяки автоматичній системі керувати вогнем одразу кількох зенітних установок на відстані, із захищених позицій, не ризикуючи життям наших військовослужбовців.

Чернігівська область.

Фото прес-служби ОДА.