Вінниця:

Роботу над виготовленням уже десятого трамвая планують завершити на комунальному підприємстві «Вінницька транспортна компанія» до 28 жовтня — 105-ї річниці появи у місті рейкового транспорту.
Міський голова Сергій Моргунов на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив, що новий вагон уже готовий на 80 відсотків. «Це буде 31-метровий трамвай, — зазначає він. — Як і попередні вагони, адаптований для маломобільних груп пасажирів. Вагон обладнаний двома чеськими системами керування двигунами, відеореєстратором та підключений до Wi-Fi. Є й новинки — поліпшена конструкція дверей, міжвагонних з’єднань і сходів. Також збільшено кількість сидячих місць».
Міський голова наголошує, що вагони такої великої довжини вигідні для перевезень у години пік, бо розраховані на понад 300 пасажирів. Це другий вагон у нинішньому році, виготовлений фахівцями й майстрами у цехах транспортної компанії. Нагадаємо, створюють їх на колісній базі старих чеських вагонів марки КТ-4.
Перший трамвай власного виробництва вийшов на маршрут п’ять років тому. Його створення приурочили до 100-ліття вінницького трамвая. Тоді ж, у 2013-му, провели інтернет-опитування серед містян щодо назви новинки. Найбільше голосів набрала пропозиція назвати нові вагони VinWay. Ці слова можна побачити на кожному з нових вагонів разом із зображенням герба Вінниці.